Valse start voor Feyenoord: fout van Zerrouki wordt meteen afgestraft

Feyenoord heeft een beroerde start van het Champions League-duel met Bayer Leverkusen achter de rug. Florian Wirtz profiteerde van een fout van Ramiz Zerrouki maakte binnen vijf minuten zijn eerste doelpunt in het miljardenbal.

Feyenoord
Feyenoord
0 - 4
Bayer Leverkusen

Wirtz geldt als een van de grote beloften van het Duitse voetbal, maar speelde tot vandaag nog geen minuut in de Champions League. De 21-jarige aanvaller vestigde in De Kuip meteen zijn naam op het hoogste podium in Europees clubverband. Dat had de Duitser te danken aan een fout van Zerrouki.

De middenvelder van Feyenoord speelde de bal in de vijfde minuut zomaar in de voeten van Robert Andrich, die zijn ploeggenoot lanceerde. Wirtz haalde uit vanaf de rand van de zestien, deed dat niet hard, maar hard genoeg om Timon Wellenreuther in de rechterhoek te verrassen (0-1).

Voor Feyenoord betekende de treffer van Wirtz het vroegste Europese tegendoelpunt in De Kuip sinds 29 oktober 2020. In het kader van de Europa League kwam Wolfsberger AC toen nog eerder tot scoren. Het duel zou uiteindelijk eindigen in een 1-4 overwinning van de Oostenrijkers.

Volg het Champions League-duel van Feyenoord met Bayer Leverkusen hier live.