Vogts boekt eerste zege met Schotland

De Duitse oefenmeester Berti Vogts heeft zijn eerste zege als bondscoach van Schotland geboekt. De nationale ploeg sloot haar oefentrip door Azië af met een ruime overwinning op Hong Kong: 0-4.

Vogts had sinds zijn aanstelling als bondscoach zijn eerste vier wedstrijden verloren en dreigde met vijf nederlagen op rij op weg naar een nieuw Schots record. De nationale ploeg kon haar coach die afgang uiteindelijk nog besparen. De Schotse doelpunten tegen Hong Kong kwamen op naam van Kevin Kyle, Steve Thompson, Scot Gemmill en Christian Dailly.

Schotland verloor in Azië eerder van WK-gangers Zuid-Afrika (2-0) en Zuid-Korea (4-1). Ondanks de teleurstellende resultaten spreekt Vogts van een geslaagde oefentrip. 'Ik ben blij met dit trainingskamp. Alleen tegen Zuid-Korea hebben we slecht gespeeld, voor de rest ben ik tevreden. We kunnen nu rustig verder kijken naar de oefeninterland tegen Denemarken in augustus en daarna vol goede moed aan de EK-kwalificatiereeks beginnen', aldus de Duitse keuzeheer.

Bekijk hier al onze video's