Voortbestaan BV Veendam hangt aan zijden draad

Na Haarlem dreigt ook BV Veendam ten onder te gaan aan financiële moeilijkheden. De Groningse club moet na een verloren kort geding snel aan geld zien te komen.

Voortbestaan BV Veendam hangt aan zijden draad

BV Veendam verloor een kort geding dat was aangespannen om Jans Norder te dwingen zijn verplichtingen na te komen. Het ex-bestuurslid had zich garant gesteld voor eventuele tekorten, maar deed dat via Norder Consultancy BV. In die BV zit onvoldoende geld.

BV Veendam wilde desnoods via Norder Beheer BV de geëiste 1,4 miljoen euro krijgen. Maar daar stak de rechter vrijdag een stokje voor. Het verzoek werd niet ontvankelijk verklaard omdat het bestuur van Veendam na het (gedwongen) vertrek van penningmeester Ghalid Kamil en secretaris Henk-Jan Hoekman niet bevoegd was het kort geding aan te spannen.

Door de rechterlijke uitspraak moet de Eerstedivisionist op zoek naar een andere manier om aan het geld komen om de crediteuren tevreden te stellen. Ook wordt bekeken of een nieuwe gang naar de rechter soelaas kan bieden.

De uitspraak is het voorlopige sluitstuk op een bewogen week van BV Veendam. De fiscus legde vanwege een belastingschuld van naar verluidt 600.000 euro beslag op de televisiegelden. De club zegde donderdag penningmeester Kamil de wacht aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen