Waarom Man City en AC Milan in de rust plotseling van tenue waren gewisseld

Reacties

De Nederlandse voetbalfans die tot in de nacht waren opgebleven om Manchester City tegen AC Milan te kijken, moeten na rust even flink in de ogen hebben gewreven. Beide clubs traden in de tweede helft namelijk in een volledig ander tenue aan. Dit is de reden daarvoor.

Waarom Man City en AC Milan in de rust plotseling van tenue waren gewisseld
Manchester City
Manchester City
2 - 3
AC Milan
AC Milan

AC Milan won in de nacht van zaterdag op zondag een oefenduel van Manchester City. In de eerste helft droegen beide clubs nog hun traditionele clubkleuren. City in het lichtblauw en AC Milan in het rood met zwart. Na rust kwamen de teams in een andere outfit naar buiten. City had het thuistenue ingeruild voor het gloednieuwe derde shirt en AC Milan had het uittenue aangetrokken.

Hoe zit dat? Het is onderdeel van een actie voor het goede doel. Alle wedstrijdshirts die zijn gedragen tijdens het oefenduel, worden na afloop geveild. Het ingezamelde geld gaat naar City en Milan for Change, een project om de jeugd enthousiast te maken voor voetbal in de regio New York, waar het oefenduel ook werd gespeeld.

Daarnaast kregen kinderen die deelnemen aan het Success Academy Charter Schools Soccer Program gratis kaartjes voor de wedstrijd. Manchester City gaat de opbrengsten uit de veiling verdubbelen tot een maximum van elfduizend euro.

Wo 31 jul.

Do 1 aug.

Za 3 aug.

Wo 7 aug.

Za 10 aug.

Di 13 aug.

Za 17 aug.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.