Zlatan zegt weer nee tegen Zweden

Zlatan Ibrahimovic wil nog steeds niet voor het nationale team van Zweden uitkomen. De aanvaller van Internazionale speelde in september 2006 zijn laatste interland.

Zlatan zegt weer nee tegen Zweden

De Zweedse bondscoach Lars Lagerbäck zei wel te hebben gesproken met Zlatan, maar dat de aanvaller zonder een specifieke reden aan te geven niet terug wenst te keren in de Zweedse selectie. 'Wij geloven er niet in iemand over te halen die niet volledig overtuigd is om voor Zweden te spelen.' Lagerbäck deed ook tevergeefs een beroep op de in het topvoetbal teruggekeerde Henrik Larsson.

Ibrahimovic werd vorig najaar naar huis gestuurd nadat hij in de aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Liechtenstein met twee teamgenoten na een bezoek aan een nachtclub te laat in het hotel was gearriveerd. De voormalige Ajacied (42 interlands, achttien goals) weigerde na die sanctie nog langer voor Zweden uit te komen.

Zweden speelt volgende woensdag ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de African Football Confederation in en tegen Egypte. Tot de Zweedse selectie voor dat duel behoren onder anderen Erik Edman (Stade Rennes), Petter Hansson (SC Heerenveen), Daniël Majstorovic (FC Basel), Kennedy Bakircioglu (FC Twente), Marcus Allbäck (FC Kopenhagen), Markus Rosenberg (Werder Bremen) en Johan Elmander (Toulouse).

Bekijk hier al onze video's