Zo zien de Europese selecties van PSV, Feyenoord en Ajax eruit

Reacties

De UEFA heeft bekendgemaakt hoe de Europese selecties van de Nederlandse clubs er uitzien een week voor de hervatting van de Champions League, Europa League en Conference League. Bij Ajax kunnen aanwinsten Jordan Henderson en Julian Rijkhoff uitkijken naar hun Europese debuut voor de Amsterdammers.

Zo zien de Europese selecties van PSV, Feyenoord en Ajax eruit
© Pro Shots

Clubs moeten een A-lijst en een B-lijst indienen bij de UEFA, op laatstgenoemde lijst mogen alleen spelers staan die zijn geboren op of na 1 januari 2002 en minimaal twee jaar actief zijn geweest bij de desbetreffende club.

PSV
PSV treedt op het hoogste Europese podium aan. In de achtste finale van de Champions League kan trainer Peter Bosz tegen Borussia Dortmund een beroep doen op Conrad Egan-Riley. De 21-jarige verdediger is op de A-lijst gezet. De Engelsman is door PSV tot het einde van het seizoen gehuurd van Burnley, met optie tot koop. Hij is in eerste instantie aangesloten bij Jong PSV.

Doelmannen: Walter Benítez, Joël Drommel, Boy Waterman.

Verdedigers: Shurandy Sambo, Jordan Teze, Armando Obispo, André Ramalho, Armel Bella-Kotchap, Sergiño Dest, Mauro Júnior, Olivier Boscagli, Conrad Egan-Riley, Patrick van Aanholt.

Middenvelders: Malik Tillman, Guus Til, Jerdy Schouten, Joey Veerman, Ismael Saibari, Tygo Land, Isaac Babadi, Jaden de Guzman, Richard Ledezma.

Aanvallers: Noa Lang, Luuk de Jong, Johan Bakayoko*, Ricardo Pepi, Hirving Lozano.

Di 20 feb.

Wo 13 mrt.

Feyenoord
Feyenoord gaat in de knock-outfase van de Europa League voor revanche tegen AS Roma. De Italianen wonnen in het seizoen 2021/22 in de Conference League-finale van het team van Arne Slot en waren vorig seizoen in de kwartfinale van de Europa League over twee duels te sterk voor Feyenoord. Bij de Rotterdammers zijn er geen opvallende wijzigingen na een transferperiode zonder noemenswaardige deals.

Doelmannen: Justin Bijlow, Timon Wellenreuther, Kostas Lamprou, Mikki van Sas.

Verdedigers: Bart Nieuwkoop, Thomas Beelen, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Marcos López, Gernot Trauner, David Hancko, Givairo Read.

Middenvelders: Ramiz Zerrouki, Quinten Timber, Calvin Stengs, Thomas van den Belt, Mats Wieffer, Ondrej Lingr, Antoni Milambo*.

Aanvallers: Alireza Jahanbakhsh, Ayase Ueda, Igor Paixão, Luka Ivanusec, Yankuba Minteh, Leo Sauer, Santiago Giménez.

Do 15 feb.

Do 22 feb.

Ajax
Ajax moet bij de start van de knock-outfase van de Conference League afrekenen met FK Bodø/Glimt. Na de teleurstellende eerste seizoenshelft werd de selectie in januari versterkt. Aanwinsten Jordan Henderson en Julian Rijkhoff zijn logischerwijs ingeschreven en kunnen hun Europese debuut voor Ajax gaan maken. Henderson speelde nog nooit in de Conference League, wel een paar keer in de Europa League. De 33-jarige Engelsman was de captain van Liverpool bij het winnen van de Champions League in het seizoen 2018/19.

Doelmannen: Gerónimo Rulli, Jay Gorter, Remko Pasveer, Diant Ramaj.

Verdedigers: Devyne Rensch*, Anton Gaaei, Jorrel Hato*, Ahmetcan Kaplan, Jakov Medic, Borna Sosa, Gastón Ávila, Josip Sutalo, Ar'Jany Martha*.

Middenvelders: Jordan Henderson, Kenneth Taylor*, Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen, Silvano Vos*, Kian Fitz-Jim*, Benjamin Tahirovic, Kristian Hlynsson*.

Aanvallers: Steven Bergwijn, Brian Brobbey*, Chuba Akpom, Carlos Forbs, Julian Rijkhoff, Steven Berghuis, Mika Godts.

Do 15 feb.

Do 22 feb.

*Op de B-lijst. De B-lijsten van de Nederlandse teams zijn langer, maar hebben we niet volledig gepubliceerd om het artikel overzichtelijk te houden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.