Reddende engel Maguire neemt het op voor geplaagde Ten Hag

Reacties

Manchester United was uit bij FC Porto op weg naar weer een nederlaag totdat de vaak verguisde Harry Maguire de ploeg van Erik ten Hag bij het scheiden van de markt nog een punt bezorgde. Veel plezier beleefde de stopper uit Sheffield er niet aan, vertelde hij na het Europa League-duel.

Reddende engel Maguire neemt het op voor geplaagde Ten Hag
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
3 - 3
Manchester United
Manchester United

'We hebben na de wedstrijd eerlijk gesproken over wat er beter kan. Als je hier 2-0 voor komt, dan moet je iets beter verdedigen. De ballen kwamen wel erg makkelijk in onze zestien. Ik vond ons goed aan de bal, maar minder als we die niet hadden', kraakte de centrumverdediger na afloop harde noten bij TNT Sports.

Het was niet voor het eerst dat de ballen er achter elkaar invlogen tegen United, zag Maguire. 'Dat is een mentaal probleem dat we moeten verwerken. Je ziet het geloof dan wegvloeien, daar moeten we ons van bewust zijn. Als er een bal invliegt, moeten we zorgen dat we bij elkaar blijven. Dan is het makkelijk om het over leiderschap te hebben, maar het gebeurt nu gewoon veel te vaak. Dat moet beter.'

De Engelsman nam het nog wel op voor zijn manager Ten Hag, die hij in staat acht om de huidige situatie nog recht te trekken op Old Trafford. 'Ik weet hoe het werkt. Als het slecht gaat, dan komt er druk op de manager. Maar goed, hij heeft ervaring genoeg, is al een poos bij de club en hij kan daar wel mee omgaan. Dat hoort erbij als deel van het privilege dat je hebt bij deze club.'

Ten Hag heeft inmiddels een droevige balans met United in Europa. Van de laatste tien wedstrijden over de grens won zijn ploeg er slechts één, tegen FC Kopenhagen vorig seizoen (1-0). Er waren gelijke spelen tegen FC Twente, FC Porto, Galatasaray en Sevilla. In de returns tegen FC Kopenhagen en Galatasaray moest zijn ploeg twee keer het onderspit delven, net zoals Sevilla en Bayern München (tweemaal) te sterk waren.

Do 13 apr. 2023

Do 20 apr. 2023

Wo 20 sep. 2023

Di 3 okt. 2023

Di 24 okt. 2023

Wo 8 nov. 2023

Wo 29 nov. 2023

Di 12 dec. 2023

Wo 25 sep.

Do 3 okt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.