Ajax deelt stadionverboden uit en sluit komst netten in Arena niet uit

Reacties

De evaluatie van de ongeregeldheden rond Ajax-Feyenoord van 24 september is afgerond. Ajax en de lokale driehoek – burgemeester, Openbaar Ministerie en politie – laten in een statement weten dat geweld en wanordelijkheden nooit zullen worden geaccepteerd. Er zijn meer dan dertig stadionverboden uitgedeeld en collectieve straffen worden niet uitgesloten.

Ajax deelt stadionverboden uit en sluit komst netten in Arena niet uit

De betreffende editie van Ajax-Feyenoord werd definitief gestaakt nadat er vuurwerk op het veld belandde. Vervolgens ging het mis voor de hoofdingang van de Johan Cruijff Arena, waar een groep personen vernielingen aanrichtte. Ajax meldt in een statement dat er vijftien personen zijn aangehouden en er in totaal 32 betrokkenen zijn geïdentificeerd. Zij krijgen een stadionverbod opgelegd.

Ajax en de lokale driehoek zetten het liefst in op dadergerichte aanpak, maar het is niet uitgesloten dat er in het vervolg collectieve maatregelen worden getroffen. Een dadergerichte aanpak is niet altijd mogelijk omdat personen zich verschuilen in de menigte of niet herkenbaar zijn door een bivakmuts.

Als er in de toekomst nog eens ongeregeldheden voordoen, sluiten Ajax en de driehoek niet uit dat er bijvoorbeeld netten worden geplaatst, tribunevakken worden gesloten of er wedstrijden zonder (uit)publiek worden gespeeld. 'Alle partijen spreken echter de hoop uit dat het zover niet hoeft te komen en scharen zich achter de tienduizenden welwillende Ajax-supporters die zich wel gedragen en veilig en ongestoord van het voetbal moeten kunnen genieten', schrijft Ajax op de eigen website.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.