Arnautovic koestert herinneringen aan 'tweede thuis' Nederland

Reacties

Marko Arnautovic (35) heeft goede herinneringen overgehouden aan zijn periode in Nederland. De aanvaller, die het dinsdag met Oostenrijk opneemt tegen Oranje, sprak in aanloop naar het duel over zijn periode bij FC Twente.

Arnautovic koestert herinneringen aan 'tweede thuis' Nederland
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 3
Oostenrijk
Oostenrijk

In 2002 kwam Arnautovic in de jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo terecht, waarna hij in de zomer van 2006 een contract tekende in Enschede. In totaal kwam hij in drie jaar tot 44 optredens en 12 goals voor het eerste elftal. Wat het grootste verschil is tussen de Arnautovic van toen en nu? 'Ik was toen nog buitenspeler en heel snel. Nu niet meer', grapte de spits op de persconferentie.

Vervolgens kreeg hij de vraag wat zijn periode in Nederland hem het meest heeft gebracht. 'Mijn techniek. Ik heb veel geleerd over hoe een bal aan te nemen, te behandelen en vast te houden. Daarom is dit voor mij ook een bijzondere wedstrijd. Ik woonde destijds bij een gastgezin, dat heel goed voor mij was. De Nederlanders zijn heel familiair.'

'Je kunt wel zeggen dat het voor mij een tweede thuis was', vervolgde Arnautovic. 'Ik heb veel geleerd van het land en van de mensen daar. Daarnaast heeft Nederland op voetbalgebied veel invloed gehad op mijn leven.' Later kwam Arnautovic ook voor Internazionale, Werder Bremen, Stoke City, West Ham United, Shanghai Port en Bologna uit. Hij is tevens 114-voudig international, met 36 interlandgoals.

Op de Nederlandse persconferentie zat Stefan de Vrij, afgelopen seizoen ploeggenoot bij Inter. Hij kreeg een vraag over Arnautovic. 'Dat wordt een heel leuke ontmoeting. Omdat ik ook een erg goede band met hem heb. Hij spreekt ook goed Nederlands. Dat zal een heel leuk weerzien zijn. We hebben goed naar Oostenrijk gekeken en we zien dat ze met heel veel intensiteit en pressing spelen. Daar hebben we over gesproken en daar zijn we goed op voorbereid.'

Europees Kampioenschap

Stand Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.