Arnhemmer Kadioglu kijkt uit naar 'speciale' ontmoeting met Oranje

Reacties

Een kwartfinale op het EK spelen is al bijzonder, maar voor Ferdi Kadioglu is dat zaterdag nog specialer. De geboren Arnhemmer speelt met Turkije tegen zijn geboorteland Nederland. 

Arnhemmer Kadioglu kijkt uit naar 'speciale' ontmoeting met Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 1
Turkije
Turkije

Kadioglu doorliep de jeugdelftallen van Oranje en speelde bij Jong Oranje zelfs nog samen met onder anderen Cody Gakpo en Lutsharel Geertruida. Zaterdag staan ze opeens tegenover elkaar. 'Het gaat een hele speciale wedstrijd voor mij worden.'

'Mijn moeder is Nederlands, mijn vader is Turks. Voor mijn familie wordt het dus ook een bijzondere wedstrijd. We kunnen heel veel Turkse fans verwachten. Net als alle andere wedstrijden gaat het voelen als een thuiswedstrijd', vertelde hij op de persconferentie.

Kadioglu ging ook nog even in op de schorsing van zijn ploeggenoot Merih Demiral. De Turkse verdediger kreeg een schorsing van twee duels aan zijn broek vanwege het maken van de zogeheten extreemrechtse wolvengroet.

'Het had niets met politiek te maken', was Kadioglu stellig. 'Hij wilde de zege vieren met de spelers en het hele land. De schorsing voelt oneerlijk, maar voor ons is het extra motivatie. We zullen er klaar voor zijn morgen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Turkije
Meer over Turkije
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer F. Kadıoğlu
Meer over F. Kadıoğlu
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.