België volgt voorbeeld UEFA en bestraft commentaar op arbitrage

Reacties

In België is positief gekeken naar een aantal verscherpte regels tijdens het EK in Duitsland. Zo stelde de UEFA dat enkel aanvoerders nog met de arbitrage in discussie mochten. Dat voorbeeld wordt in de Jupiler Pro League overgenomen.

België volgt voorbeeld UEFA en bestraft commentaar op arbitrage
© Pro Shots

Op het EK mochten enkele de captains verhaal halen, wanneer er onvrede was over een beslissing. En zelfs dan werd er nog wel eens opgetreden, zoals bij Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk in de halve finale tegen Engeland. De verdediger bekritiseerde scheidsrechter Felix Zwayer en kreeg een prent toebedeeld.

Toch kregen aanvoerders in Duitsland vrijheid om het gesprek aan te gaan, volgens de richtlijnen van de UEFA. In België wordt opvolging gegeven aan die regel. Voortaan wordt commentaar op de wedstrijdleiding, tenzij uit de mond van de aanvoerder, bestraft met een gele kaart.

Overigens gaat in België ook geëxperimenteerd worden met een bodycam. Scheidsrechter Bram Van Driessche zal de camera dragen tijdens het Supercup-duel tussen Club Brugge en Union Sint-Gillis. Daarnaast wordt de communicatie met de VAR openbaar gemaakt.

Poll Nederland moet het voorbeeld van de UEFA volgen en commentaar op de arbitrage bestraffen
  • Ja
  • Nee
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.