Belgische bond maakt excuses voor opmerkelijke video over Mbappé

Reacties

De Belgische voetbalbond KBVB heeft excuses aangeboden voor een opmerkelijke video die de Belgische speler Amadou Onana deze week verspreidde in de aanloop naar de achtste finale tussen zijn land en Frankrijk.

Belgische bond maakt excuses voor opmerkelijke video over Mbappé
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
1 - 0
België
België

Onana stond op beeld met de Brusselse cabaretier Pablo Andres, die op bezoek was in het spelershotel van de Rode Duivels. De twee maken wat grapjes, het wordt wat grimmiger als Onana begint te zingen, in de derde persoon. 'Wie gaat Mbappé op zijn scheenbeen tackelen? Amadou Onana!', klinkt het in een video die verscheen op de sociale media-kanalen van de nationale ploeg. Maandag spelen Onana en Mbappé tegen elkaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De video werd snel weggehaald, maar de rest van Europa had hem al geien. Perschef Stefan Van Loock heeft zijn verontschuldigingen gemaakt en wat hem betreft is de kous daarmee af. 'We hebben al verschillende keren samengewerkt met Pablo Andres, en het is altijd met een humoristische insteek. Dat was nu ook de bedoeling, maar dat was niet het geval. Daarom hebben we het offline gehaald. We verontschuldigen ons als iemand daar aanstoot aan nam', zei Van Loock zaterdag voor een persconferentie.

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer België
Meer over België
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer A. Onana
Meer over A. Onana
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.