Bosz over het Nederlandse voetbal: 'We zijn nog niet goed genoeg'

Reacties

PSV en Feyenoord kenden met fikse nederlagen een slechte eerste week in de Champions League. Peter Bosz geeft toe dat zij nog niet goed genoeg zijn voor het Europese topniveau.

Bosz over het Nederlandse voetbal: 'We zijn nog niet goed genoeg'

Naast het verloren duel van PSV bij Juventus (3-1) ging Feyenoord keihard onderuit in eigen huis tegen Bayer Leverkusen (0-4). Zitten de Nederlandse clubs dan nu in de put? 'Ja, dat denk ik wel. Maar dat mag je niet verbazen. Je kan niet verwachten dat wij zomaar gaan winnen van Juventus, dat zou overdreven zijn', benadrukt de trainer van PSV op de persconferentie van vrijdagmiddag.

'We zijn nog niet goed genoeg', zegt de zestigjarige oefenmeester stellig. 'Als ik naar vorig seizoen kijk, hebben we niet de mogelijkheid om de personele wisselingen door te voeren. Sommige jongens kunnen nog niet starten of twee wedstrijden in een week spelen', waarmee Bosz bijvoorbeeld verwijst naar Noa Lang, die wat kwakkelt met blessures. Lang heeft tegen Juventus zijn eerste minuten sinds augustus gemaakt.

Ook Feyenoord moest de hoge intensiviteit en de druk die de Champions League met zich meebrengt ondervinden. In de eerste helft stonden de Rotterdammers al met 0-4 achter. 'Leverkusen heeft echt een heel goede ploeg, dat hebben ze vorig jaar laten zien toen ze geen enkele wedstrijd hebben verloren in de Bundesliga. Maar dat je in de rust met 0-4 achter staat, is wel wat anders. Maar ga nou niet doen alsof we dit nog nooit hebben meegemaakt. Onze beste spelers worden weggehaald door de Europese top en dat is nou eenmaal zo', besluit Bosz op de persconferentie.

Fortuna Sittard
Op zondagmiddag reist PSV af naar Limburg voor de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard om 16.45 uur. Kersverse aanwinst Ivan Perisic lijkt fit genoeg om zijn opwachting te maken in het rood-witte shirt. Ook de voortgang van Rick Karsdorp ziet er goed uit. De overgekomen rechtsback van AS Roma traint volledig mee met de selectie en een debuut lijkt slechts een kwestie van tijd.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AZ
6
5
1
0
16-2
+14
16
2
PSV
5
5
0
0
20-3
+17
15
3
FC Utrecht
4
3
1
0
6-3
+3
10
4
FC Groningen
5
2
3
0
9-5
+4
9
5
Willem II
5
2
2
1
8-4
+4
8
* Actueel tot en met 21 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.