Brighton-eigenaar roept collega-clubs op zich aan financiële regels te houden

Reacties

Tony Bloom, de eigenaar van Brighton & Hove Albion, heeft zijn collega-clubs in de Premier League opgeroepen om de financiële spelregels van de Premier League in het vervolg te respecteren zodat er geen puntenaftrek meer nodig is.

Brighton-eigenaar roept collega-clubs op zich aan financiële regels te houden
© Pro Shots

Afgelopen zondag, op 30 juni, gaven de Premier League-clubs samen zo'n driehonderd miljoen euro uit op de 'officieuze transfer deadline day'. Dit omdat het boekjaar van voetbalclubs op 30 juni afloopt. Door snel transfers te doen, kan het resultaat opgepoetst worden. Dat is tegenwoordig van belang nu de Profit & Sustainability Rules (PSR) clubs die té verlieslijdend zijn bestraft met puntenaftrek, zoals Everton en Nottingham Forest vorig seizoen aan den lijve ondervonden.

Pas over meerdere maanden, als alle stukken ingeleverd zijn, zal blijken of er dit seizoen ook clubs het haasje zijn. Bloom roept zijn concullega's op om gewoon binnen de lijntjes te kleuren. 'Ik word niet warm van het idee dat clubs midden in het seizoen punten verliezen, maar het zou veel beter zijn als clubs de Premier League niet in de positie zouden brengen waarin ze niet anders kunnen', vertelt hij bij de BBC.

Bloom heeft recht van spreken: zijn Brighton is één van de winstgevende clubs ter wereld. In het seizoen 2022/23 presenteerde de club een nettowinst van zo'n 145 miljoen euro, nooit eerder werd een Engelse club zoveel rijker in één boekjaar tijd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Brighton & Hove Albion
Meer over Brighton & Hove Albion
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.