Chelsea-manager springt uit haar vel na 'beschamende arbitrale fouten'

Reacties

Chelsea-manager Emma Hayes is des duivels nadat haar ploeg woensdagavond wegens twee zeer omstreden arbitrale beslissingen naast de zege greep in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

Chelsea-manager springt uit haar vel na 'beschamende arbitrale fouten'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 2
Chelsea
Chelsea

'Ik kan me niet herinneren wanneer voor het laatst twee van zulke belangrijke beslissingen tegen ons zijn gefloten', foeterde Hayes tegenover de BBC na het 2-2 gelijkspel in Groep D. Chelsea leidde met 1-2 toen Real Madrid-aanvaller Athenea del Castillo onderuit werd gehaald door Jessie Fleming. Het contactmoment vond duidelijk buiten het strafschopgebied plaats, maar arbiter Frida Klarlund kende een penalty toe, die werd benut door Olga Carmona.

'Vanaf de bank kon ik al zien dat het buiten de zestien was. Ik ben echt geschokt dat degenen die deze wedstrijd leidden dat niet hebben geconstateerd. Natuurlijk had Jessie op die plaats geen sliding moeten inzetten, maar het gebeurde wel buiten de zestien.'

Dankzij een goal van Niamh Charles leek Chelsea alsnog de zege te grijpen, maar de arbitrage haalde een streep door de treffer wegens buitenspel. Ten onrechte: de timing van Charles, die met een fraaie pass werd bediend door Millie Bright, was perfect.

Hayes, die na dit seizoen aan de slag gaat als bondscoach van de Amerikaanse vrouwen, kon deze beslissing op 'geen enkele manier begrijpen'. 'Dit was gewoon een legaal doelpunt. Het is beschamend. Ik moest gewoon checken waarom de goal niet doorging. Ik denk dat we bestolen zijn, dit had een 1-3 zege moeten zijn.'

In de groepsfase van de Women's Champions League wordt geen VAR toegepast. In de reglementen van de UEFA staat dat dit 'in principe' wel gebeurt in de knock-oufase.

UEFA Women's Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Women's Champions League (Europa) 2023/2024 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Chelsea
6
4
2
0
15-5
+10
14
2
Häcken
6
3
2
1
6-5
+1
11
3
Paris FC
6
2
1
3
5-11
-6
7
4
Real Madrid
6
0
1
5
5-10
-5
1
* Actueel tot en met 27 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.