De Bruyne geeft toe: België koos eieren voor zijn geld tegen Oekraïne

Reacties

België heeft zichzelf woensdagavond geen dienst bewezen. De Rode Duivels kwamen niet langs Oekraïne en spelen nu tegen topfavoriet Frankrijk. Kevin De Bruyne reageerde snel na afloop op de wedstrijd.

De Bruyne geeft toe: België koos eieren voor zijn geld tegen Oekraïne
© Pro Shots
Oekraïne
Oekraïne
0 - 0
België
België

'Het eerste half uur was goed, daarna lukte de pressing een paar keer niet. Toen heeft de trainer wat omgezet, in de tweede helft hebben we kansen gehad maar niet gescoord', vatte de aanvoerder samen bij de VRT. De vraag op vele lippen: hinkte de ploeg niet een beetje op twee gedachten? Bij winst konden ze Frankrijk ontlopen, maar een verlies had einde toernooi betekend.

De Bruyne gaf aan dat de spelers zich daar terdege van bewust zijn. 'We hadden er vol voor kunnen gaan, maar dan hadden we er met een tegengoal uitgelegen. We hadden liever gewonnen, maar so be it', aldus de ietwat geagiteerde man van Manchester City.

Maandag 1 juli om 18.00 uur in Düsseldorf is het tijd voor bijvoorbeeld de heruitgave van de halve finale van het WK 2018 tussen Frankrijk en België. De Bruyne schetst het plan. 'Goed herstellen en er vol voor gaan. We zullen de underdog zijn, maar we zijn begonnen met een nederlaag en toch doorgegaan. Als je een EK wil winnen, moet je iedereen kunnen pakken. Ook Frankrijk.'

Jan Vertonghen benadrukte daarentegen dat zijn ploeg echt wel wilde winnen. 'We wilden voor de winst gaan, zetten aan het begin goed druk, maar verloren een paar keer de bal. We hadden de intenties wél, al is de kwalificatie het belangrijkste. Groepswinst was het doel, zeker als je ziet wat nu het gevolg is. Dat maakt het extra pijnlijk.'

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Meer Oekraïne
Meer over Oekraïne
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.