Talent bedankt Ten Hag na vertrek bij Manchester United

Reacties

Omari Forson speelt vanaf volgend seizoen voor het Italiaanse Monza. De Engelse aanvaller debuteerde dit seizoen onder Erik ten Hag in het shirt van Manchester United, maar zijn bijdrage in de hoofdmacht blijft beperkt tot zeven wedstrijden. Toch bedankt hij Ten Hag na zijn vertrek uit Engeland.

Talent bedankt Ten Hag na vertrek bij Manchester United
© Pro Shots

Forson (19) werd op relatief late leeftijd door Man Utd opgenomen in de jeugdopleiding, hij werd in 2019 overgenomen van Tottenham Hotspur. Vijf jaar later kwam het tot een debuut voor de in Londen geboren aanvaller, tijdens het gewonnen bekerduel met Wigan Athletic viel Forson in de slotfase in.

Vervolgens kreeg de Engelse jeugdinternational als invaller speeltijd in twee bekerduels, waaronder de halve finale tegen Coventry City. In de Premier League speelde hij vier wedstrijden onder Ten Hag, tegen Fulham startte hij zelfs.

Richting het einde van het seizoen sprak VI met Ten Hag

Een definitieve doorbraak op Old Trafford blijft voorlopig dus uit, nu Forson als transfervrije speler Engeland verlaat. Voor Monza is de Engelsman de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen, de Italiaanse club eindigde afgelopen seizoen in de middenmoot van de Serie A. Forson tekent tot medio 2028.

'Ik waardeer alle kansen die je me hebt gegeven', schreef Forson na het bekend worden van zijn vertrek. Deze zin schreef hij bij een foto van hem en Ten Hag. 'Ik ga de wereld laten zien wat je al langer geleden in mij zag.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.