Den Bosch verspeelt kostbare punten bij Telstar in de jacht op periodetitel

Reacties

FC Den Bosch heeft na een moeizaam uitduel met Telstar de pole position voor de eerste periodetitel uit handen gegeven. De ploeg van trainer David Nascimento boekte zaterdag een zwaarbevochten gelijkspel in Velsen-Zuid en komt daardoor weer in punten naast koploper Excelsior.

Den Bosch verspeelt kostbare punten bij Telstar in de jacht op periodetitel
© Pro Shots
Telstar
Telstar
0 - 0
FC Den Bosch
FC Den Bosch

Den Bosch zette in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Telstar een sterke serie neer met vier zeges op rij en kon bij een nieuwe overwinning de koppositie overnemen van Excelsior, dat vrijdag won van Jong AZ. De Brabanders hadden het echter zwaar tegen de nieuwe nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie. Telstar zette Den Bosch direct onder druk en was via Zakaria Eddahchouri snel dicht bij de openingsgoal.

Eddahchouri dacht op een meter van het doel de 1-0 te maken, maar Den Bosch-keeper Mees Bakker kon de bal ternauwernood uit het doel werken. Ook Telstar-verdediger Nils Rossen zag kort daarna zijn kopbal van de doellijn gehaald worden. Aan de andere kant had Ronald Koeman jr. beduidend minder te doen. De Telstar-doelman onderscheidde zich kort voor de rust door een inzet van Byron Burgering met hulp van de lat te keren.

Telstar bleef de gevaarlijkste ploeg in de tweede helft: Rossen kreeg na een klein uur een volgende kans om de score te openen, maar alleen voor Bakker had hij het vizier niet op scherp staan. De keeper was niet lang daarna ook alert bij een kopbal van naamgenoot Danny Bakker. Voor Den Bosch was Danzell Gravenberch nog dreigend, maar zijn harde schot in kansrijke positie vloog over het doel van Koeman jr. Beide ploegen leken naarmate de slotminuten verstreken genoegen te nemen met een punt.

Excelsior heeft na het puntenverlies van FC Den Bosch het heft in handen om de eerste periodetitel op te eisen. Beide ploegen hebben zeventien punten na acht duels. De Rotterdammers hebben een doelsaldo van +12 en Den Bosch van +11. Volgende week speelt Excelsior tegen Roda JC en Den Bosch ontvangt dan De Graafschap.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Excelsior
8
5
2
1
23-11
+12
17
2
FC Den Bosch
8
5
2
1
15-4
+11
17
3
Helmond Sport
7
4
2
1
11-6
+5
14
4
FC Eindhoven
8
3
3
2
10-6
+4
12
5
Telstar
8
3
3
2
12-9
+3
12
* Actueel tot en met 29 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.