Doelman gunt opponent makkelijkste goal ooit

In België is doelman Jürgen Sierens uitgegroeid tot de schlemiel van het nog korte seizoen. De keeper van SV Roeselare gunde zaterdag tegenstander François Sterchele het makkelijkste doelpunt uit diens loopbaan.

Doelman gunt opponent makkelijkste goal ooit

Tijdens het uitduel met Charleroi koesterde Roelselare vlak voor rust een 0-1 voorsprong, toen Sierens in een vol strafschopgebied op de doellijn een schot van Sebastien Chabaud keerde. Hij werd daarbij zwaar gehinderd door een tegenstander.

Terwijl de keeper met bal langzaam overeind krabbelde, trokken alle veldspelers zich terug en maakte Sierens aanstalten een vrije trap te gaan nemen. 'Ik dacht dat er gefloten was voor een fout, want er was een fout op mij gemaakt', aldus Sierens in Studio 1. Hij bleek zich echter te hebben vergist want scheidsrechter Johan Verbist had niet gefloten en al helemaal geen vrije trap toegekend.

Sterchele was wel bij de les. 'Ik hoorde de ref speel roepen naar de doelman van Roeselare', verklaarde de aanvaller in Het Nieuwsblad. De aanvaller van Charleroi spurtte van buiten de zestien op de bal af en schoot die vervolgens in het lege doel, met een verbouwereerde Sierens als versteende toeschouwer.

'Mijn wereld stortte in', treurde Sierens, die net de ruimte had genomen voor een aanloop voor zijn vrije trap. 'Daarom verroerde ik niet toen Sterchele naar de bal stormde. Ik ben er 's nachts nog een paar keer wakker van geworden.'

Het bleek een dure vergissing van doelman Sierens, want KSVR en Charleroi speelden uiteindelijk met 1-1 gelijk. Door deze blunder raakte Sierens ook zijn status van minst gepasseerde doelman van België kwijt. Hij kreeg er deze campagne drie tegen, terwijl Westerlo-doelman Gaspercic vooralsnog de minst gepasseerde goalie is met twee tegentreffers.

Bekijk hier al onze video's