Dordrecht'90 vergooit kansen

Excelsior heeft FC Zwolle op afstand gehouden. Dordrecht'90 vergoide de kansen op de tweede periodetitel. TOP Oss is de nieuwe hekkensluiter in de Gouden Gids Divisie.

FC Zwolle heeft moeten afhaken in de titelrace. De ploeg van Paul Krabbe ging hard onderuit tegen koploper Excelsior . In Rotterdam werd het 3-0 door doelpunten van Thomas Buffel, Brian Pinas en een eigen doelpunt van Remco Schol. RBC Roosendaal bleef in het spoor van Excelsior. De Brabantse formatie kende weinig problemen met Heracles Almelo (0-4), dat het grootste deel van de tweede helft met tien man speelde. René Kolmschot kreeg in de 55ste minuut een rode kaart wegens het onderuit halen van een doorgebroken speler. John van Loenhout had met twee doelpunten een belangrijke bijdrage aan de 4-0 zege van RBC.

Dordrecht'90 lijkt de kansen op de tweede periodetitel te hebben vergooid. De ploeg van Harry van den Ham kwam tegen Helmond Sport op achterstand. Via Mark de Vries en Leon van Dalen boog Dordrecht'90 die negatieve stand om in een voorsprong. In de laatste minuut bezorgde Ronald Dassen Helmond Sport een punt én de thuisploeg een kater. Tot onvrede van Dordrecht'90 komen concurrenten Cambuur Leeuwarden en Emmen pas zaterdag in actie.

Eindhoven heeft de laatste plaats overgedaan aan TOP Oss . De directe confrontatie was de ploeg van Leon Vlemmings met 3-1 te sterk. Dave Eveleens zette TOP Oss nog wel op voorsprong, maar door toedoen van Frank Jongbloets, Tim Nelemans en Jerry Taihuttu bleven de punten in Eindhoven. Haarlem en BV Veendam boekten een zege op vreemde bodem. In Venlo was Haarlem te sterk voor VVV (1-2). Rogier Koordes was matchwinnaar. Bij de wedstrijd tussen MVV en BV Veendam was die rol weggelegd voor Roy Hendriksen. De Limburgse thuisploeg speelde het laatste kwartier met tien man, omdat doelman Spillman wegens hands met een rode kaart van het veld werd gestuurd.