Duitse bond moet diep in de buidel tasten na primeur met Flick

Reacties

Het besluit om de samenwerking met Hansi Flick op te zeggen, levert de Duitse voetbalbond (DFB) een behoorlijke kostenpost op. De voormalig bondscoach van Die Mannschaft krijgt volgens Kicker 4,5 miljoen euro mee na zijn vertrek.

Duitse bond moet diep in de buidel tasten na primeur met Flick
© Pro Shots

Flick werd zondagavond door de Duitse bond aan de kant gezet. Het gastland van het EK van volgend jaar zomer verloor zaterdag een oefenduel van Japan en wacht al sinds 25 maart op een overwinning: vier van de laatste vijf oefenwedstrijden gingen verloren. Komende dinsdag zit directeur Rudi Völler als interim-bondscoach op de bank bij het oefenduel met Frankrijk in Dortmund.

Voor het eerst in de 123-jarige geschiedenis van de Duitse bond werd een bondscoach ontslagen. Onder anderen voorgangers Helmut Schöne (1964-1978), Franz Beckenbauer (1984-1990), Berti Vogts (1990-1998) en Joachim Löw (2006-2021) hielden de eer aan zichzelf en stapten zelf op.

Flick stond tot volgend jaar zomer (tot en met het EK) onder contract bij de Duitse bond. De ex-trainer van Bayern München en voormalig assistent van Löw in diens periode als bondscoach bij Duitsland verdiende naar verluidt 6,5 miljoen euro per jaar.

Julian Nagelsmann wordt (net als Louis van Gaal) in Duitse media genoemd als een mogelijke opvolger voor Flick. Mocht de DFB daadwerkelijk voor Nagelsmann kiezen, dan lopen de kosten voor de bond nog veel verder op: Nagelsmann heeft namelijk nog een contract tot medio 2026 bij Bayern, waar hij in maart van dit jaar aan de kant werd gezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.