Eerste goal Makaay, verlies Bayern

Ondanks Makaays eerste goal bleef Bayern bij Wolfsburg met lege handen achter. De schade door de nederlaag bleef beperkt voor Bayern, aangezien de concurrentie eveneens punten liet liggen.

Bayern München kende een moeizame eerste helft. Dat thuisploeg VfL Wolfsburg op voorsprong kwam was dan ook geen verrassing getuige het wedstrijdbeeld. Fernando Baiano profiteerde van het onzekere optreden van Oliver Kahn, die bij het uitkomen te lang weifelde. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Bastian Schweinsteiger bracht de wedstrijd in evenwicht. Een half uur voor het einde zette Makaay op aangeven van Mehmet Scholl Bayern op voorsprong. Maar het was niet voldoende voor de zege. Na de gelijkmaker van Baiano zorgde Diego Klimowicz voor de verrassende, maar niet onverdiende 3-2 overwinning voor Wolfsburg.

De schade bleef beperkt voor Bayern, aangezien de concurrentie eveneens punten liet liggen. Medelijstaanvoerder Werder Bremen ging in de topper tegen Borussia Dortmund onderuit (1-2). De BVB-openingstreffer van Ewerthon maakte Krisztian Lisztes ongedaan. Maar na het eigen doelpunt van Valerién Ismaël joeg Werder tevergeefs op de gelijkmaker.

De derde koploper VfB Stuttgart moest genoegen nemen met een remise. Tegen Schalke 04 kwam de formatie van Felix Magath evenals de thuisploeg niet tot scoren (0-0). Bayer Leverkusen profiteerde van de miskleunen van de koplopers. De formatie van Klaus Augenthaler won nipt van Hamburger SV (1-0). Het doelpunt van Juan bleek genoeg voor drie punten en de koppositie in de Bundesliga.

Hertha BSC stelde opnieuw teleur. De ploeg van Huub Stevens leek op weg naar de overwinning op Hannover 96. Fredi Bobic legde tegen zijn oude club in de eerste twintig minuten met twee goals een solide basis. Dankzij goals van Jan Simak en de nieuwe Braziliaanse aanwinst Kleber was de voorsprong in de 69-ste minuut verdwenen. Maar daarmee was het Berlijnse leed nog niet geleden, tien minuten voor het einde zorgde Julian de Guzman voor de winnende treffer van Hannover 96 (2-3).