Embleem kussende en Spaans sprekende Mbappé verovert Real-harten

Reacties

Kylian Mbappé mag zich vanaf vandaag officieel speler van Real Madrid noemen. De 25-jarige Fransman heeft zijn officiële presentatie bij De Koninklijke achter de rug. Een hectische ochtend, recordaantal fans, aanwezige Real Madrid-legendes en speeches van Florentino Pérez en Mbappé zelf kwamen allemaal voorbij. Voetbal International schetst hoe de dag verliep.

Embleem kussende en Spaans sprekende Mbappé verovert Real-harten
© Pro Shots

Formele zaken en duizenden fans
In de Spaanse media werd de presentatie van Mbappé aangekondigd als 'de meest indrukwekkende ooit'. Dat bleek wel uit het genoteerde bezoekersaantal. In totaal waren er ruim 85.000 fans aanwezig in Bernabéu en dat gebeurde voor het laatst in 2014 tijdens een competitiewedstrijd van Real Madrid tegen Barcelona. Nadat Mbappé zijn medische tests had afgerond voorzag hij tientallen fans van zijn handtekening.

Na het uitdelen van handtekeningen was het voor Mbappé tijd om zich richting de directiekamer in het Bernabéu te begeven. Daar ondertekende hij onder toeziend oog van voorzitter Pérez zijn contract en poseerde hij voor het eerst met het shirt voor de volle prijzenkast van Real.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In Bernabéu speechende Pérez
In het inmiddels volgepakte Bernabéu - waar de vijftien Champions League-trofeeën stonden uitgestald en een blauwe loper was uitgerold omringd door witte stoelen - was het om iets over 12.00 uur tijd voor het presentatiemoment. Eerst betraden Pérez en eregasten Zinedine Zidane en Pirri het podium, waarna de voorzitter aan zijn speech begon. Daarin bedankte Pérez onder meer de aanwezige eregasten en noemde hij Real Madrid 'de meest geliefde en bewonderde club ter wereld', waarna hij Mbappé aankondigde.

De fans van Real Madrid - die al met een meer dan vijf minuten lang durende compilatie van de nieuwe aanwinst waren vermaakt - kregen eindelijk waar ze voor kwamen: Mbappé. De Fransman betrad onder luid applaus het veld en begaf zich na het nodige gezwaai richting het podium met de gezaghebbenden van Real. 'Welkom in jouw nieuwe huis', was de strekking van de afsluitende woorden van Pérez, die daarna het woord aan de ster zelf gaf.

Spaans sprekende Mbappé verovert Real-harten
Wat men voorafgaand aan de woorden van Mbappé misschien niet had verwacht, is dat hij zijn hele toespraak in het Spaans zou houden, zeer vloeiend zelfs. Dat komt volgens de speler zelf door zijn jeugd, waarin hij zichzelf op school de taal machtig heeft gemaakt. Die is hij blijven oefenen met trainers als Luis Enrique en Mauricio Pochettino die hij boven zich had bij Paris Saint-Germain.

'Wauw... het is ongelooflijk om hier te zijn. Ik droom er al jaren van om voor Real Madrid te spelen en vandaag wordt mijn droom werkelijkheid', begon Mbappé, die daarna het embleem van Real Madrid kuste, wat niet de laatste keer van de middag zou zijn. Als slotstuk luidde Mbappé de kreet in waar elke Real-fan kippenvel van krijgt. 'Ik ben er trots op dat ik mijn droom waarmaak en een speler ben voor de beste club in de geschiedenis van het voetbal. Ik kan het niet geloven. En nu allemaal samen: 1,2,3 HALA MADRID!'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Benieuwd naar hoe de dag precies verliep? Bekijk ons liveblog van eerder hieronder

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.