Farioli verklaart keuze voor Berghuis op het middenveld

Reacties

Francesco Farioli, de trainer van Ajax, gebruikt in de eerste weken van het seizoen veel verschillende spelers. De Italiaanse oefenmeester heeft voor de confrontatie met Jagiellonia Bialystok zeven nieuwe namen in de basis geposteerd ten opzichte van het verloren duel bij NAC Breda afgelopen zondag.

Farioli verklaart keuze voor Berghuis op het middenveld
© Pro Shots
Jagiellonia Bialystok
Jagiellonia Bialystok
1 - 4
Ajax
Ajax

Alleen Remko Pasveer, Josip Sutalo, Jorrel Hato en Mika Godts behouden hun basisplaats na de vernederende middag in het Rat Verlegh Stadion. Achterin komen Devyne Rensch en Youri Baas erbij, op het middenveld zijn Jordan Henderson, Steven Berghuis en Kenneth Taylor vanaf de aftrap van de partij. Kian Fitz-Jim is geblesseerd en reisde niet af naar Polen. Nieuweling Daniele Rugani en jongeling Jorthy Mokio zitten op de bank.

In de voorhoede zijn nog twee wijzigingen te noteren. Waar in Noord-Brabant nog basisplaatsen werden uitgedeeld aan Bertrand Traoré, Brian Brobbey en Mika Godts, zitten die eerste twee nu op de reservebank, alleen Godts blijft staan. De voorhoede wordt in Polen gevormd door Godts, Chuba Akpom en Carlos Forbs.

Farioli legde op Ziggo Sport uit waarom Berghuis op het middenveld is beland. 'Ja, het is een andere rol, we hebben het in de voorbereiding geprobeerd, maar het is wel nieuw, zo is hij het niet gewend. Maar Berghuis is heel gefocust op zijn defensieve en offensieve taken, dus ik heb besloten om het zo te doen.'

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Taylor, Berghuis; Godts, Akpom, Forbs

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.