Feyenoord strikt Koreaanse WK-ster

Chong-Gug Song is de laatste aanwinst van Feyenoord. De 23-jarige Zuid-Koreaan verhuist volgens de eigenaar van zijn club, Busan I.cons voor een recordbedrag naar de Rotterdamse club. Song wordt gezien als de meest belovende Koreaanse voetballer en zal voor vijf jaar tekenen.

Feyenoord strikt Koreaanse WK-ster

Ex-bondscoach Guus Hiddink haalde Song in 2001 bij de nationale ploeg, waarna de verdediger liefst 21 interlands op rij van begin tot einde speelde. Tijdens het afgelopen WK maakte hij veel indruk door onder meer Luis Figo zoek te spelen en viel hij op met zijn treffer (vlak voor tijd), in de kleine finale tegen Turkije (2-3 verlies voor Zuid-Korea).

Hyundai Developement Company, de eigenaar van Busan I.cons maakte maandag bekend dat Song voor een bedrag van vier miljoen dollar (circa vier miljoen euro) de overstap maakt naar Feyenoord. Nog nooit werd een Koreaanse speler voor zoveel geld verkocht. Busan heeft bovendien bedongen dat de club bij een eventuele verkoop van de speler tien procent van de opbrengsten incasseert. En tenslotte spelen Feyenoord en Busan in de toekomst een vriendschappelijk duel tegen elkaar.

Maandag onderging Song een medische keuring bij Feyenoord en mocht die goed zijn verlopen dan zal hij vrijdag een vijfjarig contract ondertekenen, zo meldt dagblad Korean Times. Volgens de Chosun Ilbo zal hij vanaf 21 augustus definitief in in Nederland zijn. En op 17 november zal hij met Feyenoord aantreden tegen Hiddink en PSV.

Song is de derde Koreaanse speler die zijn land verlaat na het succesvolle WK. Eul-Yong Lee tekende eerder bij Trabzonspor en Doo-Ri Cha vond in Bayer Leverkusen een nieuwe werkgever, die hem direct verhuurde aan Arminia Bielefeld.

Bekijk hier al onze video's