Geschorste Zlatan speelt als 'bondscoach' toch een rol in Zweeds succes

Reacties

Zlatan Ibrahimovic blijft hoop houden op deelname aan het WK in Qatar. De Zweedse spits was donderdag voor de play-off-wedstrijd tegen Tsjechië geschorst, maar deed er desondanks alles aan om zijn land naar de eindstrijd te helpen. Na de verlenging kon er gejuicht worden.

Geschorste Zlatan speelt als 'bondscoach' toch een rol in Zweeds succes
© Pro Shots
Zweden
Zweden
nv
1 - 0
Tsjechië
Tsjechië

Ibrahimovic zat tegen Tsjechië als toeschouwer op de tribune, maar meldde zich voor de wedstrijd en tijdens de rust in de kleedkamer op zijn ploeggenoten toe te spreken. Ook bij de start van de verlenging had de veertigjarige spits (op het veld) nog wat tips en bemoedigende woorden. In de bijgevoegde speeltijd zorgde Robin Quaison uiteindelijk voor het beslissende doelpunt: 1-0.

Bondscoach Janne Andersson was blij met de betrokkenheid van Ibrahimovic. 'Hij is een speler met een enorme ervaring en veel karakter. Ik ben blij dat hij vandaag dicht bij me was', zei de keuzeheer na het verslaan van Tsjechië. 'Zijn woorden voor, tijdens de pauze en na afloop hebben de spelers extra motivatie gegeven. Dat is zeer positief.'

Ibrahimovic had voor de start van de verlenging een extra lang gesprek met Dejan Kulusevski. 'Hij heeft mij veel geholpen. Zlatan zei dat ik te veel op de flank speelde en dat ik wat meer naar het centrum moest lopen. Natuurlijk luister ik naar hem', zei de aanvaller van Tottenham Hotspur.

Zo kroop Ibrahimovic in de rol van Andersson, maar die maakt daar geen probleem van. Na het laatste fluitsignaal verscheen Ibrahimovic weer op het veld en was de bondscoach een van de eerste personen die hij omhelsde. 'Dit was een erg belangrijke wedstrijd voor ons en iedereen heeft een bijdrage geleverd. Zlatan doet dat ook als hij niet speelt. Hij helpt de spelers in de kleedkamer en als je daarvan gebruik kan maken, moet je dat natuurlijk doen', aldus Andersson.

Dankzij de overwinning op Tsjechië strijdt Zweden in de play-off-finale met Polen om een WK-ticket. Ibrahimovic is bij de start van het toernooi in Qatar 41 jaar oud.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.