Griekse pers is niet onder de indruk van Oranje en verwijst naar magisch jaar

Reacties

In de Griekse pers gaat het daags na de kansloze nederlaag van de Ethniki in Eindhoven vooral over de slechte prestatie van de nationale ploeg. De rol van Oranje wordt daarnaast ook benoemd in bepaalde dagbladen. Op die passages zoomen we een dag na de wedstrijd nog eens extra in.

Griekse pers is niet onder de indruk van Oranje en verwijst naar magisch jaar
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 0
Griekenland
Griekenland

In Fos Online wordt bekeken wat Ronald Koeman heeft gedaan om Nederland aan de winst te helpen. 'Ronald Koeman wist dat hij na de slechte resultaten van Oranje iets moest doen om het tij te keren. Met drie verdedigers? Met drie verdedigers. Hij neutraliseerde zo de Griekse aanval en overtuigde zijn spelers dat de overwinning nodig was. Er was weinig overtuiging nodig', concludeerde het dagblad.

Hadden ze nog een punt van vrolijkheid? Jawel. 'We moeten ons nog iets herinneren: voor het EK 2004 verloren we met 4-0 van Nederland voordat we naar Portugal gingen. We moeten maar in een signaal geloven. Want op het moment hebben we weinig anders om in te geloven', aldus de krant, die toch weer cynisch eindigt.

In Gazzetta wordt vooral benadrukt hoe Oranje profiteerde van een zwak Griekenland. ´Nederland leidde met 3-0 bij rust, en het had meer kunnen zijn. Gelukkig drukten ze niet door. Of dat uitmaakt? Jawel: 5-0 is weer wat anders. Maar het niveauverschil is enorm, Griekenland kon niet eens dreigend worden. En dan speelde Nederland nog geeneens goed, de Grieken maakten het hem makkelijk', aldus de krant, die met een concreet voorbeeld komt.

'Kijk naar de 2-0: alle passes in de aanloop zijn zonder enige druk op de bal, altijd naar een speler die helemaal vrij staat. Dumfries naar Simons, naar Dumfries die zo Gakpo in kan spelen. Ze kwamen het hele veld over en konden zo doorlopen, alle Nederlandse spelers die meededen in die fase waren volledig ongedekt. We zeiden het al: we hebben het ze heel makkelijk gemaakt.'

De hoop in Griekenland is dus op 2004 gevestigd, maar dan zal de ploeg zich wel moeten kwalificeren voor het toernooi. Omdat Frankrijk uit zicht is, wordt de strijd om plek twee van cruciaal belang. De Grieken kunnen zich volgende maand al revancheren tegen Oranje: op 16 oktober is de return in Athene.

EK-kwalificatie

Stand Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.