Haaland door Duitse atlete uitgedaagd voor sprintduel

Reacties

Alicia Schmidt, een Duitse sprintser, heeft Erling Haaland uitgedaagd voor een potje hardlopen. Ze wil zich met de Noorse snelheidsduivel meten over de afstand van 400 meter.

Haaland door Duitse atlete uitgedaagd voor sprintduel
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Schmidt heeft op die afstand een persoonlijk record van 52,18 seconden gevestigd, waarmee ze gemiddeld ruim 27 kilometer per uur liep. Haaland werd vorig seizoen gemeten met een maximumsnelheid van meer dan 35 kilometer per uur, maar hoeft op een voetbalveld natuurlijk nooit meer dan honderd meter volle bak te sprinten. Daarom denkt Schmidt wel kans te maken.

'Op de 200 meter zou het moeilijk worden, maar op 400 meter denk ik dat het moet lukken. Ik zou het leuk vinden als de race er echt van kwam. Wanneer? Poe, geen idee, dat moet ik hem eens vragen. Maar ik ben er altijd klaar voor. Dus Erling, als je er klaar voor bent, het lijkt mij tof. Laten we kijken wie sneller is', kwam de uitdaging in de Noorse krant Dagbladet, zodat Haaland het misschien zelf ook zal lezen.

De doelpuntenmachine mag gewaarschuwd zijn: Schmidt heeft eerder een voetballer uitgedaagd en glansrijk gewonnen. Mats Hummels was over vierhonderd meter geen partij voor zijn landgenote. Het zal ook ons benieuwen hoe ze het doet tegen een voetballer die tien jaar jonger is dan Hummels en bovendien bekend staat om zijn ijzingwekkende versnelling.

Bekijk hier al onze video's
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.