HSV moppert op Mpenza en droomt van Taiwo

Hamburger SV heeft Taye Taiwo in het vizier. Emile Mpenza lijkt zijn welkom te hebben verbruid bij Die Rothosen.

HSV moppert op Mpenza en droomt van Taiwo

Taiwo was een van de uitblinkers tijdens het WK onder 20 dat afgelopen maand in Nederland werd georganiseerd. De Nigeriaan kreeg als beloning voor zijn goede spel zelfs de bronzen schoen, omdat hij als derde was geëindigd in het klassement van de beste speler van het toernooi.

Dat is ook HSV niet ontgaan. 'Hij is een speler met perspectief', beoordeelde technisch directeur Dietmar Beiersdorfer de aanvallend ingestelde linksback. 'Ik kan niet uitsluiten dat hij eens bij HSV opduikt.' Taiwo staat echter nog tot de zomer van 2007 onder contract bij Olympique Marseille.

Voor Emile Mpenza lijkt een afscheid nabij. De Belgische aanvaller staat in de belangstelling van Olympiakos Piraeus. De nieuwe club van coach Trond Sollied bood twee miljoen euro voor de 27-jarige international.

'Het is een interessante club. Ik sta open voor alles', was Mpenza's eerste reactie, die hem niet in dank werd afgenomen door HSV, dat het bod van twee miljoen euro afwees. 'Ik heb hem duidelijk gemaakt dat hij zichzelf beschadigt. Speelt hij slecht dan zullen de fans gaan fluiten en zeggen dat hij niet meer met zijn hart bij HSV is', aldus Beiersdorfer.

Mpenza arriveerde vorige zomer in Hamburg, maar zijn eerste seizoen presteerde hij pover met slechts vier doelpunten en matig spel.

Bekijk hier al onze video's