KNVB maakt scheidsrechtersaanstellingen bekend, inclusief Klassieker

Reacties

De KNVB heeft Serdar Gözübüyük aangesteld als scheidsrechter voor het duel tussen Ajax en Feyenoord van zondag. Hij wordt bijgestaan door zijn assistenten Erwin Zeinstra en Johan Balder. Pol van Boekel is de VAR van dienst.

KNVB maakt scheidsrechtersaanstellingen bekend, inclusief Klassieker
© Pro Shots

Daarmee krijgt de fraaie week voor Gözübüyük een passend gevolg. Eerder maakte de UEFA al bekend dat hij woensdag de leiding krijgt over het Champions League-duel tussen Sporting Braga en Napoli. Ook Van Boekel is deze week actief in de Champions League. Hij is assistent-VAR bij Manchester City tegen Rode Ster Belgrado.

Daarnaast fluiten ook Joey Kooij en Allard Lindhout in Europa. Kooij heeft in de Conference League de leiding over LOSC Lille tegen NK Olimpija Ljubljana. Lindhout fluit donderdag het duel tussen Olympiakos en SC Freiburg.

Dit weekend is Gözübüyük dus aangesteld als scheidsrechter bij Ajax tegen Feyenoord. Alex Bos heeft de leiding over Almere City tegen PSV, Edwin van de Graaf fluit PEC Zwolle tegen AZ en RKC tegen FC Twente staat onder leiding van Kooij. In de Keuken Kampioen Divisie maken Thomas Hardeman (FC Dordrecht – Jong AZ) en Boyd van Kommer (Jong Ajax – FC Eindhoven) hun debuut als scheidsrechter in het betaald voetbal.

Wedstrijd Scheidsrechter VAR
Go Ahead Eagles - Fortuna Sittard Bas Nijhuis Martin van den Kerkhof
Volendam - Heracles Ingmar Oostrom Martijn Vos
NEC - FC Utrecht Dennis Higler Allard Lindhout
Almere City - PSV Alex Bos Rob Dieperink
Heerenveen - Excelsior Erwin Blank Joey Kooij
Sparta - Vitesse Richard Martens Jochem Kamphuis
Ajax - Feyenoord Serdar Gözübüyük Pol van Boekel
PEC - AZ Edwin van de Graaf Stan Teuben
RKC - FC Twente Joey Kooij Sander van der Eijk
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.