Koeman hoopt op vernuft: 'Dan leg je druk op een scheidsrechter'

Reacties

Ronald Koeman heeft aan Franse zijde vrijdagavond slimmigheden gezien waar het bij Oranje aan ontbrak. De bondscoach meent dat het Nederlands elftal in de uitwedstrijd tegen Griekenland wel wat 'Zuid-Europese' invloeden kan gebruiken.

Koeman hoopt op vernuft: 'Dan leg je druk op een scheidsrechter'
© Pro Shots
Griekenland
Griekenland
0 - 1
Nederland
Nederland

Het thema werd zondagavond aangesneden tijdens het persmoment met Koeman op Griekse bodem. Hij beaamde direct dat veel Oranje-internationals niet uitblinken in het bespelen van een scheidsrechter en het doen kantelen van een wedstrijd met slimmigheden. 'Als je de wedstrijd van vrijdag neemt: hoe vaak een Franse speler op de grond lag… Het was niet altijd wat. Maar dan leg je wel druk op een scheidsrechter', vertelde Koeman.

Hij vond het zo ver mogelijk door blijven dribbelen van Tijjani Reijnders een goed voorbeeld. De sportiviteit zit het Nederlands elftal soms simpelweg in de weg, vindt Koeman. 'Bij een aantal acties in de eerste helft waren het drie of vier overtredingen achter elkaar, maar hij bleef maar lopen. Dat zijn momenten dat je moet gaan liggen, want het zijn gewoon overtredingen', legde hij uit. 'Maar ik denk dat het een Nederlands probleem is. Dat hebben wij niet in ons, dat is onze landsaard. Met name de zuidelijke landen grijpen alles aan voor een resultaat.'

Koeman gaf aan dat bij Oranje wel altijd besproken wordt wie de scheidsrechter is en waar de arbiter vandaan komt. Spelers nemen dat mee het veld in als extra informatie. Hij wil ook niet te ver gaan in het oproepen tot het bespelen van bijvoorbeeld een scheidsrechter. 'Ik heb in Spanje gespeeld en gewerkt. Ik zou niet het gedrag van een aantal clubs en spelers daar aanbevelen aan deze jongens. Een klein beetje is nodig, want het gaat uiteindelijk wel om het resultaat.'

Maandagavond heeft de Spaanse arbiter Alejandro Hernández de leiding over de zo belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tussen Griekenland en Nederland.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.