Koeman over uitspraken Van Gaal: 'Zou ik persoonlijk niet doen'

Reacties

Ronald Koeman zou zichzelf niet hebben gewaagd aan de uitspraken die Louis van Gaal deze week deed. De voorganger van Koeman als bondscoach van Oranje sprak van een vooropgezet plan om Argentinië, en in het bijzonder Lionel Messi, tot wereldkampioen te kronen tijdens het vorige WK in Qatar.

Koeman over uitspraken Van Gaal: 'Zou ik persoonlijk niet doen'
© Pro Shots

Het Oranje van Van Gaal verloor op dat WK in de kwartfinale na strafschoppen van de formatie die werd aangevoerd door sterspeler Messi. 'Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt, en hoe wij eraan komen. Als je ziet hoe sommige Argentijnse spelers over de schreef gingen zonder bestraft te worden, denk ik dat het allemaal vooropgezet spel was', zo sprak Van Gaal na het gala van de Eredivisie Awards, de avond waarop hij onderscheiden werd met een oeuvreprijs.

Bij de NOS werd de opvolger van Van Gaal gevraagd naar de uitspraken. Koeman reageerde als volgt: 'Ik vind daar wel iets van. Alle commotie die je dan ook wel weer krijgt, ik zou het dan persoonlijk niet doen. Maar je moet iedere mening respecteren.'

'Je kunt het niet onderbouwen, dan lijkt het me beter om het niet te zeggen', vervolgde Koeman. Als enorm hinderlijk voor het huidige Oranje heeft hij het in ieder geval niet ervaren. 'Of het vervelend is? Je wordt ernaar gevraagd... Ik was er niet bij met het WK en veel van de spelers van deze groep wel, die moeten daar dan ook weer op reageren. Dat hebben ze goed gedaan, kort en duidelijk', zo verwees hij onder meer naar het statement van aanvoerder Virgil van Dijk, die liet weten dat de spelers de mening van Van Gaal niet deelden. 'Maar nogmaals: iedereen mag zijn mening hebben', zo besloot Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.