Kritiek op 'lief' Oranje: 'Als ik er twee voorbij ging, gaf Lerby me een beuk'

Reacties

Ronald Koeman uitte maandag op zijn persconferentie nog een keer kritiek op de mentaliteit van zijn spelers bij het Nederlands elftal. De bondscoach kreeg 's avonds bijval van de analisten in het programma Rondo.

Kritiek op 'lief' Oranje: 'Als ik er twee voorbij ging, gaf Lerby me een beuk'
© Pro Shots

Marco van Basten ging helemaal akkoord met de keuzeheer bij Oranje. 'Ik ben het volkomen met hem eens. Die mentaliteit van de straat heb je niet meer. Als ik bij Ajax twee keer iemand voorbij ging, kreeg ik een beuk van Søren Lerby. Da's helemaal weg joh', aldus de man die zelf ook bondscoach van Nederland was. Een van zijn spelers was destijds Khalid Boulahrouz, die eveneens aan tafel zat.

'In ons Oranje werd de waarheid gezegd. Daar had je spelers die niet op hun mondjes gevallen zijn. Dan wordt er gezegd van 'egootjes', maar die kun je beter in je ploeg hebben dan een ploeg met alleen maar broeders en zusters. Tegen Brazilië vertelden spelers elkaar in de rust de waarheid, dat brengt je verder. Juist als je elkaars broeder bent, moet je elkaar helpen en er dan na de wedstrijd rustig over praten. Het is alsof ze elkaar allemaal beschermen', aldus de gewezen verdediger, die verwees naar de kwartfinalewedstrijd tegen de Goddelijke Kanaries op het WK 2010.

Ook Ronald de Boer ziet een 'te lieve' ploeg. 'Je hebt geen types als Jan Wouters. Virgil van Dijk vind ik veel te lief. Frenkie de Jong zegt nog wel wat, maar Nathan Aké en Lutsharel Geertruida niet. Deze jongens zijn opgegroeid in een andere maatschappij, je moet oppassen wat je zegt', aldus De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.