Kwakkelend Falkirk vloert koploper Celtic

Celtic liep heel onverwacht tegen een nederlaag aan. De koploper van Schotland liet zich verrassen door Falkirk (1-0), dat zijn voorgaande acht wedstrijden had verloren.

Zonder de gepasseerde Evander Sno en de geblesseerde Jan Vennegoor of Hesselink kreeg Celtic kansen op een voorsprong. Maar Craig Beattie slaagde er in de zevende minuut niet in om vanaf de strafschopstip doelman Kasper Schmeichel te passeren, terwijl Paul Hartley de binnenkant van de paal raakte.

Falkirk sloeg in de zestiende minuut zelf toe. Steven Thompson schoot raak na een voorzet van Carl Finnigan. Diezelfde Finnigan moest aan het einde van de eerste helft met rood van het veld, na een opstootje met Stephen McManus, die eveneens rood kreeg.

Het was voor het eerst sinds dertien jaar dat Celtic drie duels op rij verliest. Vorige week waren Glasgow Rangers (0-1) en AC Milan (1-0) te sterk voor The Bhoyz. De voorsprong van Celtic op Rangers bedraagt nog dertien punten.