'Luka, Luka, Luka': Kroatische keizer op jacht naar magische grens

Reacties

Luka Modric viert vandaag (maandag) zijn 39ste verjaardag. Zondagavond maakte hij nog het verschil voor de nationale ploeg van Kroatië. Tegen Polen tekende hij uit een directe vrije trap voor het enige doelpunt van de wedstrijd. In eigen land wordt de vedette overladen met complimenten.

'Luka, Luka, Luka': Kroatische keizer op jacht naar magische grens
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
1 - 0
Polen
Polen

Natuurlijk was het weer Modric die de Kroaten bij de hand nam. Even voor negen uur op zondagavond, legde hij aan voor een vrije trap. Een paar tellen later had doelman Lukasz Skorupski het nakijken. De Opus Arena in extase. Na de wedstrijd reed Modric met zijn moeder naar huis. Om even na middernacht 39 kaarsjes uit te blazen.

'Waarom zou je een 39-jarige man niet meer oproepen, als hij speelt alsof hij 25 is', vragen Kroatische media zich af. 'Hij gaat voorop in het drukzetten, werkt ballen weg, sprint van zestien naar zestien en hij scoort. In de rust geeft hij de instructies aan Luka Susic, als coach, als mentor. Ja, dat is allemaal Modric.'

Overal waar de Kroatische ploeg komt, hoor je het. Luka, Luka, Luka. Nog altijd is de middenvelder de grote ster. Ieder kind in Kroatië loopt rond met Modric op zijn rood-wit geblokte shirtje. De generatie die op het WK in Rusland de finale haalde, dooft langzaam uit. 'Al is hij springlevend zolang Luka op het veld staat', schrijven Kroatische media.

Het was voor de spelverdeler van Real Madrid zijn 180ste interland. Alleen Cristiano Ronaldo (210) en Leo Messi (187) speelden van alle actieve spelers vaker voor hun land. 'Ik weet niet of ik de 200 haal', vertelt Modric. 'Ik ben heel trots op dit getal. Mijn eerste was een droom. 180 al helemaal. Dit is fantastisch. Ik ben blij dat ik nog steeds hier ben en het team kan helpen.'

In oktober kan Modric zijn jacht op die magische 200 voortzetten. Dan speelt Kroatië, wederom in de Nations League, tegen Schotland en Polen.

Spelersprofiel

L. Modrić


Geboortedatum:
9 september 1985
Leeftijd:
39
Geboorteplaats:
Zadar
Nationaliteit
Kroatië
Lengte:
1,72 m
Gewicht:
66 kg
Huidige club:
Real Madrid
Nationaal team:
Kroatië
UEFA Nations League

Stand League A Groep 1 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
2
2
0
0
4-2
+2
6
2
Kroatië
2
1
0
1
2-2
0
3
3
Polen
2
1
0
1
3-3
0
3
4
Schotland
2
0
0
2
3-5
-2
0
* Actueel tot en met 15 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Kroatië
Meer over Kroatië
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Meer L. Modrić
Meer over L. Modrić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.