Manchester United en Manchester City krijgen goed nieuws van UEFA

Reacties

Goed nieuws voor de eigenaren van Manchester City en Manchester United. De UEFA heeft besloten dat er voor die clubs geen belemmering is om in Europa uit te komen, hoewel Girona en OGC Nice – die tot dezelfde groepen behoren – ook in die competities uitkomen.

Manchester United en Manchester City krijgen goed nieuws van UEFA
© Pro Shots

De City Football Group heeft naast Manchester City nog twee handen vol aan clubs in hun bezit, waaronder Girona. Die club plaatste zich verrassend voor de Champions League en dus was er opeens een probleem: de regelgeving van de UEFA schrijft voor dat twee clubs met dezelfde eigenaar niet allebei deel mogen nemen aan hun Europese toernooien, om oneerlijke concurrentie te voorkomen.

Hetzelfde probleem deed zich in de Europa League voor bij Manchester United en OGC Nice, die onder dezelfde eigenaar INEOS vallen. De UEFA besloot dat de clubs moeten aantonen dat ze niet onder het bewind van een (en dezelfde) persoon vallen, maar dat ze bestuurd worden door een (van de andere club) onafhankelijke groep personen. Dat hebben Manchester City en Manchester United gedaan, waardoor de Europese deelname toegekend is.

Dat is overigens niet uitzonderlijk, want vorig jaar werden de RB-clubs ook allebei toegelaten in Europa, terwijl ook AC Milan en Toulouse deels onder dezelfde eigenaar vallen. Hetzelfde gold een periode voor Brighton & Hove Albion en Union Saint-Gilloise, Aston Villa en Vitória Guimarães en ook Nederlandse clubs kunnen er ooit mee te maken krijgen bij toekomstige successen. Zo bezit ADO Den Haag-eigenaar David Blitzer ook 45 procent van de aandelen bij FC Augsburg.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.