NEC rouwt om overlijden Eredivisie-topscorer Cas Janssens (79)

Reacties

Cas Janssens is donderdagmiddag in zijn woonplaats Nîmes (Frankrijk) op 79-jarige leeftijd overleden. Dit meldt NEC, voor wie de oud-aanvaller ruim honderd wedstrijden speelde. Janssens maakte furore in 1973 door als eerste NEC-speler topscorer van de Eredivisie te worden.

NEC rouwt om overlijden Eredivisie-topscorer Cas Janssens (79)
© Pro Shots

In het seizoen 1972/73, waarin NEC als negende eindigde, was Janssens de smaakmaker in een elftal met onder anderen Frans Thijssen, Sije Visser en Jan Peters. Janssens scoorde achttien keer in dat seizoen, hij deelde de topscorerstitel uiteindelijk met Willy Brokamp van MVV Maastricht.

Dat seizoen was sowieso bijzonder voor NEC, dat de finale van de KNVB-beker haalde. Janssens scoorde eenmaal in die campagne, hij loodste de formatie uit Nijmegen langs Feyenoord in de kwartfinale door de enige treffer te maken. De finale verloor NEC uiteindelijk van NAC Breda.

Janssens was jarenlang de enige NEC'er die zich Eredivisie-topscorer mocht noemen, in 2011 kreeg de oud-spits een opvolger in de vorm van Björn Vleminckx. Janssens speelde in Nederland ook nog voor NOAD Tilburg, FC Wageningen en FC Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.