NOS haalt ook uitzendrechten EK 2028 binnen

Reacties

Ook het EK 2028 wordt uitgezonden bij de NOS. Er is een akkoord bereikt met de UEFA over de rechten van het toernooi in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De omroep gaat daarnaast vier jaar lang alle wedstrijden van Oranje en de finales van de Nations League uitzenden. Wie het WK 2026 gaat uitzenden is nog niet bekend.

NOS haalt ook uitzendrechten EK 2028 binnen
© Pro Shots

'We zijn er trots op dat iedereen in Nederland bij ons de wedstrijden van het Nederlands elftal kan blijven volgen. Grote sportevenementen zoals het EK voetbal brengen mensen samen. Samen voetbal kijken en erover praten is iets waar jong en oud van genieten; het verbindt en versterkt de band tussen generaties. Dat is een belangrijk doel van de publieke omroep. We zijn verheugd dat we deze rol kunnen blijven vervullen', zegt hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman.

Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman
© Pro Shots
Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman

De wedstrijden van het Nederlands elftal op het EK 2024 trokken tot nu toe miljoenen kijkers. Polen – Nederland werd door meer dan 4,7 miljoen mensen bekeken, Nederland – Frankrijk door bijna 5,5 miljoen. Tijdens de kwartfinale van het WK 2022 tegen Argentinië schakelden tot nu toe de meeste mensen in: 9,1 miljoen.

Nederland – Roemenië wordt dinsdag van commentaar voorzien door Jan Roelfs. Als Oranje doorstoot naar de kwartfinale doet Jeroen Elshoff commentaar bij de wedstrijd tegen Turkije of Oostenrijk. De finale is in handen van Jeroen Grueter.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.