Noteringen voor Eredivisie-winst: Feyenoord en Ajax dicht bij elkaar

ADVERTORIAL - Aanstaande zondag staat de strijd om de Johan Cruijff Schaal op het programma en een kleine week later gaat het nieuwe seizoen in de Eredivisie van start. Dat geeft reden om de balans op te maken voor de titelkansen in Nederland, en dan met name die van PSV, Feyenoord en Ajax. De quoteringen van TOTO geven een beeld van hoe die worden ingeschat.

Noteringen voor Eredivisie-winst: Feyenoord en Ajax dicht bij elkaar
© Pro Shots

PSV
PSV begint het nieuwe seizoen in de Eredivisie als regerend landskampioen. Waar zomers voor goed presterende ploegen nogal eens hectisch kunnen worden, is dat voor de Eindhovenaren (nog) niet het geval. Waar afgelopen jaren steeds een transferklapper moest worden gemaakt, is dat volgens technisch directeur Earnest Stewart nu wel anders. PSV hoeft niet te verkopen. Tot nu toe is het op dat vlak dus erg rustig in Eindhoven.

De voorbije weken sloeg PSV wel zelf toe op de transfermarkt. Zo werden Malik Tillmann en Sergiño Dest definitief vastgelegd en kwamen Ryan Flamingo en Couhaib Driouech als nieuwkomers binnen wandelen op de Herdgang. Louter positiviteit dus, maar een niet te weigeren miljoenenbod op sterkhouders als Johan Bakayoko, Joey Veerman of Jerdy Schouten kan dat sentiment weer veranderen. Gezien de quoteringen van TOTO, wordt de kans op een nieuw landskampioenschap van PSV het grootst geschat. Deze staat momenteel op 1.94.

Feyenoord
Waar bij PSV veel hetzelfde is gebleven, is bij Feyenoord ondertussen al het nodige veranderd. De Rotterdammers zagen Arne Slot na drie seizoenen naar Liverpool verhuizen en stelden Brian Priske aan als nieuwe hoofdtrainer. Volgens algemeen directeur Dennis te Kloese verandert er in wezen niet zo veel omdat de Deen dezelfde spelprincipes hanteert als Slot, maar als we de speelwijzes van Slot en Priske langs elkaar leggen dan zijn er toch de nodige veranderingen aan te duiden. De 4-3-3 van Slot is veranderd in een 3-4-3 van Prikse.

Op transfergebied is er ook al het nodige gebeurd in Rotterdam. Zo kwamen Gijs Smal, Julian Carranza, Chris Kevin-Nadjé, Anis Hadj Moussa en Jeyland Mitchell al naar De Kuip en wordt er op inkomend vlak nog het nodige verwacht. Daarnaast ging Mats Wieffer als recordverkoop naar Brighton & Hove Albion en is het niet uitgesloten dat spelers als Santiago Giménez, David Hancko en/of Lutsharel Geertruida nog vertrekken, maar dan moeten clubs wel met een standvastige Te Kloese onderhandelen. Denk jij dat Feyenoord het PSV dit seizoen moeilijk kan maken in de titelrace? TOTO heeft een quotering beschikbaar van 3.00 voor een kampioenschap van de Rotterdammers. De grote nederlaag tegen Benfica van zondagavond moet als belangrijke les dienen voor Feyenoord.

Ajax
Net als bij Feyenoord heeft ook Ajax dit seizoen te maken met een buitenlandse trainer. Francesco Farioli heeft het roer omgegooid in Amsterdam. Buiten de nieuwe spelprincipes die de Italiaan aan het implementeren is, klinken vooral de woorden 'nieuwe energie' en 'intensiteit' in de hoofdstad. Dat was bij vlagen ook te zien in het eerste officiële duel dat Ajax dit seizoen tegen Vojvodina speelde, maar dat er opnieuw Amsterdamse zwakheden werden blootgelegd, kan niet worden ontkend.

Naast een nieuwe hoofdtrainer heeft Ajax ook een nieuwe technisch directeur in de naam van de veelbesproken Alex Kroes. Buiten de komst van Bertrand Traoré is Kroes op inkomend vlak nog niet veel in actie gekomen, noodgedwongen weliswaar. Financieel zijn de uitdagingen voor Ajax groter dan in de voorbije jaren. Kortom; er moet nog een hoop gebeuren in Amsterdam. TOTO hanteert momenteel een quotering van 4.50 voor een landskampioenschap van Ajax.

Quoteringen winnaar Eredivisie van TOTO

- PSV: 1.94
- Feyenoord: 3.00
- Ajax: 4.50
- AZ: 15.00
- FC Twente: 21.00

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's