'Omstreden Super League wordt in september 2025 gelanceerd'

Reacties

De veelbesproken Super League moet in september 2025 dan toch echt van start gaan, dat melden bronnen aan AS. Het doel van de organisatie is om het voetbal 'beter en betaalbaarder' te maken.

'Omstreden Super League wordt in september 2025 gelanceerd'
© Pro Shots

Eerder vertelde Bern Reichart, de CEO van het bedrijf A22 dat achter de Super League zit, in het Duitse Kicker dat er op dit moment stappen worden gezet voor de lancering. Volgens Reichart moet de Super League ervoor zorgen dat een 'goedkoper en beter product' aan de voetbalkijker wordt aangeboden.

'We bekijken nieuwe technologieën, omdat we geloven dat fans een betere en betaalbaardere ervaring op hun televisie verdienen. Wedstrijden zijn interessanter als ze onder gelijke omstandigheden worden gespeeld. Daarom zijn we voorstander van het klassieke format met thuis- en uitwedstrijden en daarna de play-offs', ging Reichart verder die daarmee kritiek uitte op de nieuwe opzet van de Champions League.

In 2021 ketste een Super League nog af, nadat er onder diverse supportersgroepen veel kritiek loskwam op de oprichting ervan. Sindsdien blijven vooral Barcelona en Real Madrid zich sterk maken voor de komst van een Europese supercompetitie. De twee Spaanse grootmachten voelden zich gesteund door de uitspraak van het Europees Hof van Justitie, die de UEFA en FIFA verbood om straffen uit de delen tegen clubs die betrokken zijn bij het omstreden project.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.