Ontketende Martens schiet PSG via Man Utd naar Champions League

Reacties

Lieke Martens heeft zich woensdagavond op het hoogste podium laten zien. De speelster van de Oranje Leeuwinnen schoot Paris Saint-Germain naar de Champions League. Dat ging ten koste van Manchester United.

Ontketende Martens schiet PSG via Man Utd naar Champions League
© Pro Shots
PSG
PSG
3 - 1
Manchester United
Manchester United

In de heenwedstrijd van de play-offs, die voor de winnaar recht zouden geven op een ticket voor de groepsfase, bleef het nog gelijk. In Manchester liep de Franse topclub, waar ook Jackie Groenen op het middenveld speelde, zich stuk op de Engelsen. De klus moest daarom op eigen veld geklaard worden.

Dat lukte hoofdzakelijk dankzij Martens. De aanvalster was een plaag voor de defensie van The Red Devils. Na ruim een kwartier brak ze hoogstpersoonlijk ook de ban. De Nederlandse ving een rebound op en schoot genadeloos hard raak.

Engelsen tegen het canvas
Die ene treffer maakte voor de rust het verschil, maar klaar was Martens nog niet. Nadat Lisa Naalsund de stand gelijk had getrokken, stond ze wederom op. Als een pure spits kroop Martens naar de eerste paal, waar ze een lage voorzet van Tabitha Chawinga knap binnen kon schieten.

Daarmee was het verzet gebroken. De dubbelslag van Martens drukte Manchester United tegen de touwen. En na de derde Franse treffer, dit keer van Sandy Baltimore, gingen de Engelsen ook tegen het canvas. Daardoor zijn Martens en Groenen dit seizoen te zien in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.