Opvolger van Rubiales voor twee jaar geschorst

Reacties

Opnieuw is de top van de Spaanse voetbalbond (RFEF) in opspraak geraakt. In navolging van de rel rondom Luis Rubiales is zijn opvolger Pedro Rocha nu voor twee jaar geschorst. De aanleiding daarvoor is het ongeoorloofd gebruik van zijn macht.

Opvolger van Rubiales voor twee jaar geschorst
© Pro Shots

De Spaanse sportrechtbank (TAD) heeft Rocha woensdag een schorsing van twee jaar opgelegd. Eerder besloot hij de secretaris-generaal van de Spaanse bond Andreu Campste op staande voet te ontslaan. Dat besluit werd aangevochten en met succes. Rocha bleek namelijk helemaal niet gemachtigd te zijn om hem te ontslaan.

Naast zijn schorsing kreeg Rocha ook een boete van 33.000 euro voor andere niet toegestane handelingen tijdens zijn ambtstermijn. Rocha kan nog besluiten om beroep aan te tekenen. Rocha werd in april aangesteld als voorzitter van de RFEF. Daarvoor was hij al interim-voorzitter na het aftreden van Rubiales, die het veld moest ruimen door een kus op de mond van Jennifer Hermoso na de door de Spaanse vrouwen gewonnen WK-finale. Hij werd voor drie jaar geschorst.

Eerder dit jaar werd Rocha eveneens aangeklaagd voor witwassen en commerciële fraude. Dat zou gaan om het laten afwerken van de Spaanse Supercopa in Saoedi-Arabië, waar extra miljoenen mee waren gemoeid. Die zaak loopt nog. Zondag was Rocha nog aanwezig bij de EK-finale, waar hij de Spaanse spelers feliciteerde met de eindzege.

Zo 14 jul.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.