Peter Reid ontslagen bij Sunderland

De druk op Peter Reid is hem te veel geworden. De trainer moet na zeven jaar afscheid nemen van Sunderland, dat ook een groot deel van de trainersstaf ontsloeg.

Peter Reid ontslagen bij Sunderland

Door een slechte seizoenstart stond Peter Reid onder zware druk. Voorzitter Bob Murray hield de manager lang de hand boven het hoofd. Om hem uit de wind te houden werd Reid zelfs enkele dagen rust gegund. Maar de resultaten bleven slecht, waarna er voor Murray weinig anders opzat dan afscheid te nemen van Reid.

'Sunderland is totaal veranderd sinds de komst van Reid in 1995', zei Murray op de website van The Black Cats. 'Een beslissing als deze is daarom moeilijk om te nemen, maar de club komt altijd op de eerste plaats.'

De komst van Tore Andre Flo (Glasgow Rangers) en Marcus Stewart (Ipswich Town) kon Sunderland niet uit het sportieve dal krijgen. De resultaten bleven teleurstellend. 'Bijna een kwart van het seizoen is achter de rug en we staan aan de verkeerde kant van de stand en kunnen niet langer wachten totdat de prestaties verbeteren', zei voorzitter Murray.

Met Adrian Heath, Bobby Saxton, Tony Book en Mike Walsh werd eveneens een groot gedeelte van de staf van Reid aan de kant gezet. Alleen speler/coach Niall Quinn bleef aan. De Ier geldt als een belangrijke kandidaat-opvolger. Murray wil nog voor 19 oktober, de dag dat Sunderland moet aantreden tegen West Ham United, een nieuwe manager hebben aangesteld. De andere gegadigden zijn David O'Leary en George Graham.

Bekijk hier al onze video's