Pierre van Hooijdonk terug op het oude nest

Met NAC Breda keert Pierre van Hooijdonk terug op de Nederlandse velden. De international mocht zich verheugen op buitenlandse interesse maar de aanvaller koos voor een terugkeer op het oude nest.

Pierre van Hooijdonk terug op het oude nest

Van Hooijdonk (35) heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij aan het einde van zijn carrière wilde terugkeren bij NAC Breda. De aanwezigheid van vriend Ton Lokhoff als trainer maakte het allemaal aannemelijker, maar daarmee was de overgang nog niet zeker.

Ondanks belangstelling uit Engeland en Spanje koos Van Hooijdonk mede na een onderhoud met bondscoach Marco van Basten voor een terugkeer in de Eredivisie. NAC Breda slaagde er deze week in een akkoord te bereiken met de aanvaller, die volgende week zijn handtekening zet onder een eenjarige verbintenis.

Van Hooijdonk komt transfervrij over van Fenerbahçe, waar zijn rol steeds meer bescheiden is geworden. Zeker met de komst van Nicolas Anelka moet Pi-Air genoegen nemen met een plaats op de bank. Dat brengt zijn positie bij het Nederlands elftal ook in gevaar, zo kreeg Van Hooijdonk te horen van de bondscoach. Met de naar verwachting vele speelminuten bij NAC wil de routinier zijn plaats in Oranje veiligstellen.

Van Hooijdonk maakt volgend seizoen een terugkeer bij NAC na veertien jaar. Na twee jaar bij RBC Roosendaal maakte de aanvaller in 1991 zijn opwachting in Breda. Het was het begin van een carrière die hem voerde langs Celtic, Nottingham Forrest, Vitesse, Benfica, Feyenoord en Fenerbahçe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen