Premier League-clubs komen stem tekort voor streep door transferplan

Reacties

Premier League-clubs mogen voorlopig toch huurdeals sluiten met satellietverenigingen. De meerderheid van de clubs in de Engelse topcompetitie wilde een stokje steken voor dat plan, maar die clubs kwamen dinsdag tijdens een vergadering een stem tekort.

Premier League-clubs komen stem tekort voor streep door transferplan
© Pro Shots

Enkele grote clubs in Engeland zijn in handen van eigenaars die ook andere clubs in de portefeuille hebben. De verwachting was dat de Premier League dinsdag via een stemronde zou voorkomen dat aan elkaar gelieerde clubs met elkaar konden handelen, maar dat liep dus anders. Dertien clubs stemden voor een verbod, een te weinig om een streep te zetten door de transferplannen van sommige andere clubs.

Dat betekent dat clubs als Newcastle United, Manchester City, Chelsea en Manchester United niet getroffen worden. Newcastle raakte bijvoorbeeld middenvelder Sandro Tonali kwijt vanwege een schorsing en hoopt volgens Engelse media dat gemis op te vangen met het tijdelijk aantrekken van Rúben Neves, die onder contract staat bij Al-Hilal. Beide clubs zijn in Saoedische handen. Dat zou in januari dus kunnen gebeuren.

Een verbod op handel tussen aan elkaar gelieerde clubs zou slechts een tijdelijke oplossing zijn geweest. De clubs die voor een verbod zijn, zouden bij instemming kijken naar een permanente oplossing.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.