PSG blijft puntenstraf bij start nieuw seizoen bespaard

Een puntenstraf is voor Paris Saint-Germain voorlopig niet aan de orde. Een dergelijke sanctie werd aanvankelijk ingesteld vanwege het wangedrag van technisch directeur Leonardo, maar de sanctie voor de club is omgezet in een voorwaardelijke straf. De Braziliaan blijft wel langdurig geschorst.

PSG blijft puntenstraf bij start nieuw seizoen bespaard

De 43-jarige Leonardo werd door de Franse voetbalbond (FFF) voor een jaar geschorst vanwege een incident met scheidsrechter Alexandre Castro als andere hoofdrolspeler. Leonardo gaf begin mei na afloop van het gelijkspel tegen Valenciennes (1-1) Castro een bodycheck. De ophef in de catacomben ontstond na een rode kaart voor Thiago Silva.

De td werd in eerste instantie voor negen maanden geschorst, maar na het hoger beroep van de kampioen van Frankrijk werd de schorsing met drie maanden verlengd. Leonardo mag ten tijde van zijn schorsing niet op de bank zitten, niet in de kleedkamer van de arbitrage komen en ook geen contacten onderhouden met andere officials. Mede door die zware sanctie besloot hij per 31 augustus aanstaande op te stappen.

Waar de schorsing van Leonardo bleef staan, kan de club opgelucht ademhalen. Een puntenstraf is van de baan, al kan PSG zich een dergelijk incident niet meer permitteren. Bij dergelijk toekomstig wangedrag wordt de straf wel van kracht.

De club wil komend seizoen met onder anderen Zlatan Ibrahimovic en Edinson Cavani een gooi doen naar titelprolongatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen