PSV Onder-19 begint Youth League met klinkend resultaat bij Arsenal

PSV Onder-19 is het nieuwe Youth League-seizoen begonnen met een overwinning bij Arsenal. Het elftal van trainer Vincent Heilmann knokte zich woensdag tegen de jonge Gunners terug van een achterstand.

Arsenal U19
Arsenal U19
1 - 2
PSV U19
PSV U19

PSV Onder-19 speelde in aanloop naar de Champions League-confrontatie tussen de hoofdmachten van Arsenal en PSV op Meadow Park tegen de leeftijdsgenoten van Arsenal. PSV kwam na een ruim een half uur op achterstand in Borehamwood, ten noorden van Londen.

De Eindhovense talenten hadden weliswaar de overhand in de beginfase, maar Ethan Nwaneri maakte de openingsgoal voor Arsenal. Tien minuten later bracht vleugelspeler Emir Bars PSV weer naast Arsenal en in de tweede helft hielden de gasten de Londenaren onder druk.

Bars en ook Tai Abed (twee keer) werden dreigend voor het doel van Arsenal. Twintig minuten voor tijd maakte aanvoerder Jason van Duiven (foto) alsnog het verschil voor PSV. Uit een vrije trap schoot hij de 1-2 binnen. In de andere wedstrijd in Groep B van de Youth League won RC Lens bij Sevilla: 0-1. Feyenoord Onder-19 startte de Youth League-campagne dinsdag met een ruime zege op Celtic (3-0).