PSV overwintert in Europa dankzij mazzelgoal

Onverwacht probleemloos verlengde PSV het huidige avontuur op de Europese velden. De Eindhovense ploeg won in Rusland met 1-0 van CSKA Moskou, dat tandeloos oogde voor eigen publiek.

Eén aanval en één doelpunt, dat zei alles over het rendement van PSV in Moskou. Vlak voor rust ontsnapte rechtsback Dirk Marcellis over de rechterflank. De Limburger verzond een voorzet, die via het linkerbeen van Sergej Ignasjevitsj over doelman Igor Akinfejev vloog, waarna Jefferson Farfán er als de kippen bij was om vlak voor de doellijn met zijn hoofd het beslissende zetje te geven: 0-1.

Deze gelukkige goal leverde PSV drie belangrijke punten op én betekende tevens dat de Brabanders minimaal overwinteren in het toernooi om de UEFA Cup. Over twee weken kan de Nederlandse kampioen in het thuisduel met Internazionale zelfs kwalificatie voor de knock-outfase van de Champions League afdwingen. PSV heeft momenteel zeven punten, Inter heeft er negen en Fenerbahçe acht. Beide clubs treffen elkaar later deze dinsdag.

PSV kwam er aanvallend evenmin aan te pas. De Eindhovenaren slaagden er zelden in elkaar te vinden op de helft van CSKA. Maar die ene aanval vlak voor rust bleek voldoende voor de zege.