Real Madrid meldt primeur met duizelingwekkend hoge omzet

Reacties

De omzet van Real Madrid bedroeg in het voorbije seizoen 1,073 miljard euro, zo meldt de Spaanse club dinsdagavond. Daarmee is de Champions League-winnaar naar eigen zeggen de eerste voetbalclub ooit die in één seizoen een omzet realiseert van meer dan een miljard euro.

Real Madrid meldt primeur met duizelingwekkend hoge omzet
© Pro Shots

Dat meldt Real op zijn clubwebsite. De omzet, waarbij inkomsten uit spelersverkoop nog niet is meegenomen, is met 27% toegenomen ten opzichte van het seizoen ervoor. Deels komt dat door het succes op het veld: de club werd met overmacht kampioen van Spanje en won de Champions League in de finale tegen Borussia Dortmund. Ook de commerciële inkomsten schoten de lucht in.

Ook de uitgaven gingen overigens door het miljard heen: de club meldt een winst van zestien miljoen euro, waaruit af te leiden is dat er 1,057 miljard wegvloeide uit de clubkas in het Bernabéu. Naar eigen zeggen bevindt Real zich in een 'solide' financiële situatie, ondanks dat uit de cijfers blijkt dat de club meer dan een miljard euro heeft uitgegeven aan de verbouwing van het stadion.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.