Robinho en Real winnen strijd met Brazilië

Real Madrid en Robinho hebben de strijd met de Braziliaanse voetbalbond (CBF) gewonnen. De FIFA geeft de aanvaller toestemming komende zondag met De Koninklijke uit te komen in de kampioenswedstrijd tegen Real Mallorca. Dat melden O Globo en Marca.

Robinho en Real winnen strijd met Brazilië

De CBF had geëist dat Robinho zondag in het trainingskamp van bondscoach Dunga verschijnt, waar de nationale selectie zich moet voorbereiden op het toernooi om de Copa América. Maar de speler liet weten die dag liever met Real in actie te komen.

'Hij weet dat het een heel belangrijke wedstrijd is, de wedstrijd van zijn leven', legde zaakwaarnemer Wagner Ribeiro uit. 'Als hij zich nu al bij de Braziliaanse ploeg zou voegen, zou hij alleen maar trainen. Als hij zondagavond speelt, kan hij maandag in Brazilië zijn.'

Real kan de Spaanse titel veroveren in het slotduel met Real Mallorca. Bij winst heeft de Madrileense ploeg het kampioenschap binnen, bij elk ander resultaat is het afwachten wat de concurrentie (Barcelona en Sevilla) doet.

De steun die de FIFA Real geeft, kan ook gevolgen hebben voor Sevilla. De winnaar van de UEFA Cup moet Daniel Alves afstaan aan de Braziliaanse selectie, terwijl de club zondag nog in actie komt tegen Villarreal én nog een kans heeft op het kampioenschap. Bovendien spelen de Andalusiërs op 23 juni nog de finale van het Spaanse bekertoernooi tegen Getafe.

Bekijk hier al onze video's